Pekka Känsälä

Pekka on koulutettu hieroja (Turun AKK 2000, opettajina Tuija Mäkelä ja lääketieteen tohtori, UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari) sekä kuntovalmentaja Personal Trainer (Rovaniemen urheiluopisto 2001). Hän on suorittanut hermoratahierontakurssin (Kaustinen 2002) sekä jäsenkorjauskurssin (Espanja 2004, opettajina Lääkäri Heikki Hemmilä sekä jäsenkorjaaja Risto Tuulensuu) ja toimi lääkintäaliupseerina Kajaanissa 1998. Lisäksi hän on käynyt useita kursseja lääketieteestä, terveydestä sekä liikunnasta.

Tärkeä koulutus Pekalle oli työskentely isänsä Esa Känsälän yrityksessä vuosina 1997-2005. Oman toiminimen hän perusti 2003.
Urheilu on aina ollut lähellä Pekan sydäntä. Koko elämän jatkunut monipuolinen urheileminen, pitkäaikaiset asiakassuhteet aina Suomen mestareista maailmanmestareihin sekä työ paikallisen joukkueurheilun parissa (KPV) 2000-luvulta lähtien sekä 2010-2014 naisliigajoukkueen (KokkolaF10) nivelten sekä lihasten huoltajana ja hierojana, on tuonut tietoa, kokemusta ja ymmärrystä urheilijoiden lihashuollosta ja tasapainohäiriöiden korjaamisesta. Suuri osa Pekan vapaa-ajasta menee 2002 perustamansa urheiluseuran Sport Club Kokkola Ry:n johtotehtävissä, valmennuksessa sekä pelaajana salibandyssä ja sulkapallossa.

Vuosittain Pekka järjestää tutkimusprojekteja erilaisten asiakasryhmien kanssa kuten esimerkiksi muusikoiden ja kampaajien kanssa. Näiden projektien avulla hän kehittää ammattitaitoansa sekä auttaa yrityksiä parantamaan työntekijöidensä työhyvinvointia. Lisäksi hän päivittää tietojansa jatkuvasti käymällä luennoilla, kursseilla sekä lukemalla alan kirjallisuutta.

Kesäkuusta 2023 lähtien Pekka on mukana myös Soiten asiakasraadissa. Asiakasraadin tehtävänä on seurata hyvinvointialueen palvelujen laatua, saatavuutta ja saavutettavuutta ja antaa ehdotuksia ja palautetta hyvinvointialueen palveluista ja niiden yhteensovittamisesta. Voit siis antaa Pekalle suoraan kehitysideoita Soiten palveluista.

Kansanparannuksen historiaa tutkimassa

Huom! Mikäli sinulla on tavoitteet huipulla urheilu-urallasi ja tarvitset apua huoltoon, kysy hoitopakettia! Muutamia paketteja vapaana vuosittain.